26.01.2015 | 22:17
Райфъла поръчал палежа на колите на ексдепутата Йорданов?
Атанас Червенков е задържан в ареста за 24 часа

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла е арестуван за 24 часа. Той е заловен дни, след като е обявен за общодържавно издирване. Все още не са му повдигнати обвинения. Скоро обаче Райфъла ще се сдобие с такива, твърдят източници от прокуратурата в града.

Разследва се съпричастност към палежа на колата на бившата му сътрудничка Павлина Хараланова и поръчителство за палеж над колите на есксепутата от ГЕРБ Антоний Йорданов, с когото преди време били приятели.

Утре на пресконференция, на която ще присъстват секретарят на МВР Светлозар Лазаров и шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов, ще бъдат оповестени и други престъпления на Райфъла, по които се очаква да му повдигнат обвинение.

Отношенията на Райфъла със служителката му Хараланова се влошили, след като, по думите на бизнесмена, бандити нарочили нея, а не жена му, за отвличане. От тогава Хараланова вече не работи при Червенков и на делата, които се водеха срещу евентуалните похитители, адвокатът и представи болничен лист, че е получила страхова невроза. Автомобилът „Шкода Октавия“, който е бил изпепелен миналата седмица, е собственост на Хараланова, но се е водила на името на приятеля й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране