09.09.2020 | 16:01
Рашидов към Радев: Вие сте първият президент, който само руши
Искам да живея в еволюция, а не във вечна революция, пише депутатът от ГЕРБ

Вежди Рашидов написа писмо до президента Румен Радев, разпространено от парламентарната Комисия по култура и медии, на която той е председател.

В писмото си бившият културен министър припомня на президента за тяхното съвместно посещение в Турция по повод встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Ердоган. „На летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град“, пише Рашидов. Той добавя, че тогава си дал дума по никакъв повод да не си позволява негативни реакции нито към Радев, нито към президентската институция.

„Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността. В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши“, пише Рашидов.

Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов (за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода) с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски, се казва още в писмото на Рашидов, който е пообъркал реда на президентите и правителствата. Иван Костов е министър-председател на България от 1997 до 2001 г, а Георги Първанов встъпва в длъжност като държавен глава едва през 2002-ра. Петър Стоянов пък е президент в по-малко от 6 месеца от мандата на „царския“ кабинет.

По-нататък Вежди отправя редица въпроси към Радев: „Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото. Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент?“

Искам да живея в еволюция, а не във вечна революция, намеква за протестите Рашидов. Не искате ли това и вие, задава той риторичен въпрос на държавния глава.

„Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел, защото тази държава е на всички ни“, завършва писмото си Рашидов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране