24.07.2015 | 5:18
Разбиха нелегален винпром в хотел в Слънчев бряг
Спиртоварната била скрита в подземния етаж на комплекса “Синя Ривиера”

Нелегален винпром бе разбит при спецакция на полицията в Слънчев бряг. Спиртоварната е била скрита в подземния етаж и гаражите на хотелски комплекс “Синя Ривиера” в западната част на курорта.

Сградата се намира на около 500 метра от аквапарка и на близо километър от полицейското управление. Ченгетата са атакували хотела в сряда, след като следили дълго време как съмнителни камиони изнасят от него алкохол.

Подозренията се оказали основателни. В подземния гараж на комплекса униформените открили цяла нелегална фабрика за производство на фалшив алкохол. Незаконната спиртоварна е функционирала при крайно примитивни условияно пък организаторите имали оборудване, което гарантирало пълен производствен цикъл на ментетата. Във винпрома са открити огромни количества спиртни напитки, складирани в стотици туби и бидони.

Полицаите са прибрали над 3 000 литра фалшив алкохол, приготвен за продажба. В различни съдове били складирани водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и други напитки. Едно от помещенията е било оборудвано като цех за бутилиране. Там са открити 5-литрови пластмасови туби и друг стъклен амбалаж. Намерени са също бутилки с есенция, спиртомери, сертификати за качество и стокови разписки. По всяка вероятност цехът е снабдявал с напитки менте много от питейните заведения в курорта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране