07.03.2015 | 19:01
Разбили колата на Местан, но той си мълчал
Неграмотникът Мустафа Карадайъ нападна президента Росен Плевнелиев и вицепремиера Румяна Бъчварова
Мустафа Карадайъ

Подпалването на микробус на ДПС тази нощ пред централата на организацията е третият подобен инцидент срещу Движението от началото на годината. Това съобщи на пресконференция организационният секретар на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ.

“По същество това са терористични актове, обяви той. И попита: Кога ще има осъдени за посегателството върху опитите на ДПС?”

На 7 януари около 6 ч сутринта е била разбита служебната кола на лидера на ДПС Лютви Местан, а на 19 януари има неуспешен опит за подпалване на фасадата на сградата на Движението с бутилки запалителна течност – т.нар. коктейл “Молотов”, съобщи Карадайъ. От думите му стана ясно, че организацията не е разгласявала пред обществеността инцидентите, като е очаквала органите на реда да си свършат работата.

Но Карадайъ отправи сериозни обвинения към управляващите: “Неуспелият опит с молотовки да подпалят централата на ДПС вече в момента е успешен опит. Всичко това се случва, според нас, заради онази среда и ситуация, която се създава в държавата от безотговорни наши опоненти, чрез езика на омразата, чрез явната ксенофобия, чиито проявления виждаме в Народното събрание, но не само – днес ги виждаме и във властта.”

Карадайъ нападна президента Росен Плевнелиев и вицепремиера Румяна Бъчварова, която отговаря за коалиционната политика и беше предложена за нов министър на вътрешните работи, след като досегашният Веселин Вучков подаде оставка: “Когато при протестите се чупеха стъкла и се скандираше “Турците вън”, той (б.р. президентът Росен Плевнелиев) ги наричаше умни, чаровни, симпатични. Обединителя на нацията…”

За Бъчварова Карадайъ наблегна, че тя е вкарала ксенофобите във властта, а сега ще става силов министър. “Няма да има разкрития, ще слушаме езика на омразата от трибуната на Народното събрание и ще създаваме среда за такъв тип поведение”, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране