04.04.2015 | 10:23
Разкриха убийците на пиарката Татяна
Случаят вече е напълно изяснен и съвсем скоро предстоят арести

Невърнати комисиони за няколко милиона лева са причина за екзекуцията на пиарката на община Пазарджик Татяна Стоянова. Това разкриха пред „България Днес“ магистрати от града, запознати с разследването.

По тяхна информация случаят вече е напълно изяснен и съвсем скоро предстоят арести. Стоянова, която се сочи за дясна ръка на кмета Тодор Попов, бе брутално разстреляна пред дома си вечерта на 12 януари. Неизвестният до момента килър я изчакал да паркира луксозния си джип и тръгнал след нея. На излизане от гаража се промъкнал зад нея и я прострелял пет пъти.

За очаквана развръзка по случая намекна вчера и вътрешният министър Румяна Бъчварова. В отговор на депутатски въпрос тя обяви, че убийството на Стоянова е заради финансово-икономически интереси и вече са установени няколко човека, съпричастни към случая. Кои са те, Бъчварова обаче не обяви. Подробности отказаха и от Софийската градска прокуратура, която наскоро е иззела разследването. Според запознати помощ при разплитането на покушението дал на местопрестъплението биологичен материал от килъра.

По неофициална информация основен заподозрян за поръчител на екзекуцията е известен бизнесмен от София. Преди около година той е платил над един милион лева комисиона срещу обещание да се сдобие на безценица с апетитен терен в града. Твърди се, че в аферата по предаването на рушвета е замесена Татяна Стоянова.

По това време тя е известна като човека, който движи огромна част от сделките и обществените поръчки в общината. Срещу съответната „благодарност“ те от години неизменно се печелят от обръч фирми, разказват хора от града. За неофициалната роля на Стоянова намеква и необичайно високият стандарт, който тя демонстрира приживе. Макар заплатата й да не надхвърля 700-800 лева, тя успява да си купи в брой огромен апартамент в центъра. Към него пиарката добавя и луксозен джип за десетки хиляди левове.

„Доколкото знам, миналото лято един от нашите бизнесмени също изведнъж си хареса парцела и след контакти на по-високо ниво успя да се уреди. Взелите обаче първия подкуп хора отказаха да го върнат, разчитайки, че високопоставените им приятели от София отново ще оправят нещата. Мнението им не се промени и след няколкото инфарктни срещи с добре сложени представители на далия подкуп бизнесмен“, обясни общинар от Пазарджик.

Според криминалисти повод за екзекуцията на Татяна може да е и конфликт за наемането на оборотни заведения в центъра на Пазарджик. Апетити към тях имала и самата Стоянова, която действала чрез подставени фирми.

1 коментар

  1. Рамадан Кунев каза:

    Добре са го разкрили убиеца, но не разбрах кого ще арестуват? Убитата Стоянова ще я осъдят ли, например като й конфискуват имуществото, заради корупция? Или кмета ще арестуват? Кажете като сте пуснали тази новина?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране