24.01.2015 | 11:41
Разкрити са убийците на бизнесмена Орхан Изиров
Шванца забъркан в убийството на Дамянови?

Разкрити са убийците на бизнесмена Орхан Изиров, който бе застрелян на 14 януари, съобщи БНР. 7 души са задържани пък за разстрела на сем. Дамянови в София.

Вчера полицията задържа двама мъже по подозрение за съпричастност към убийството на 46-годишния мъж, чието тяло бе намерено захвърлено край пътя Петрич-Първомай. Бизнесменът, който е от Петрич, но живеел със съпругата и дъщеря си в с Яворово, бе застрелян с няколко куршума.Под наблюдението на Окръжната прокуратура те са разпитани, като криминалистите продължиха да търсят доказателства за повдигане на обвинение.  Във вчерашната акция по досъдебното производство участва лично и заместник-главният секретар на МВР Георги Костов, който две години управлява областната дирекция в Благоевград.В крайна сметка задържаните се оказаха физическите убийци на бизнесмена, чието име гравитира около наркогрупите в района.  По неофициална информация единият мъж е от Симитли, а другият от село до Сандански. Двамата са излежавали присъда в съседна Гърция, наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България. Най-вероятната причина за убийството на Орхан Изиров е разчистване на сметки.

Междувременно в последните няколко дни при масови арести във Варна и София са задържани най-малко седем души, заподозрени за убийството на бившия строителен предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия, които бяха застреляни пред дома си на 8 януари.

По неофициална информация сред арестуваните е известният в подземния свят Николай Иванов – Шванца.  Както вече стана ясно – отхвърлена е версията, че съпрузите са убити от близък, който преди време ги е заплашвал, но вече е задържан друг мъж.  За него се смята, че той е поръчител и той вече е в ареста в София, където предстои най-вероятно да му бъде повдигнато обвинение. Според разследващите мъжът е поръчал на Шванца убийството, а той пък е възложил поръчката на Николай Чирпанския и неговата бригада, известна във Варна с рекет.

Един заподозрян е успял да избяга и все още се издирва. Вчера пък в Плевен с нож бе убит 39-годишен мъж. Пак по неофициална информация той е търговецът Светослав Попов, който има фирма за безалкохолни напитки и е брат на собственика на един от най-големите фитнес клубове в града.

Все още няма сигурна версия и заподозрян за убитата в последните дни началничка на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова. Разследващите проверяват произхода на няколко плика с над 4000 лева, които са били разпределени и надписани.

Няма задържан и за убийството на Димитър Стоянов-Лудия от Пловдив, майстор на бойни изкуства, за когото излезе информация, че неофициално се е занимавал с лихварство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране