20.08.2020 | 12:50
Разпитват 200 човека за спалнята на Борисов
Сред тях ще са Цветан Цветанов, министри и гардове от НСО

Софийската градска прокуратура ще разпита близо 200 човека в следващите месеци в търсене на истината кой стои зад тайните записи от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденция „Бояна“.

От държавното обвинение вече са образували дело за изтеклите в медиите от анонимен подател снимки, видеоматериали и аудиозаписи и вече проверяват дали пачките с евробанкноти и инвестиционно злато на нощното шкафче са истински. Експертиза обаче трудно може да се направи, тъй като нито едно вещо лице не може да се ангажира с мнение дали банкнотите и златото са истински само от снимки и видеоклип.

Според близки до разследването, наблюдавано от прокурор Боряна Бецова, вече е съставен пълен списък на хората с достъп до резиденция „Бояна“ за периода от 2017 – 2019 г.

Става въпрос за около 200 човека, сред които преобладават служители на НСО и хора от поддържащия персонал. Има обаче и много знакови политици, гостували на Борисов в този период. Сред разпитваните ще бъде и Цветан Цветанов, който миналото лято бе изгонен от ГЕРБ, както и други бивши и настоящи министри.

Премиерът Бойко Борисов също ще се сдобие с призовка, но това ще се случи едва след като всички останали бъдат разпитани. Засега от прокуратурата отказват да съобщят дали са разкрили чий е мистериозния женски силует, който се вижда за част от секундата във видеоклип, показващ нощното шкафче на Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране