19.07.2015 | 12:40
Разплаканото от Меркел дете на бежанци може да остане в Германия
Записът от сцената обиколи интернет и навлече на германския премиер критики и подигравки

14-годишната Рийм Сахуил, която германският канцлер Ангела Меркел успя да разплаче, ще може да остане в Германия, пише в. “Кориере дела сера”.

Палестинското момиче, пристигнало със семейството си преди четири години от Ливан се срещна с Меркел по време на форум в град Рощок. На много добър немски детето разказа на Меркел, че семейството му чака да получи разрешение за оставане в Германия и каза, че иска да продължи да учи в тази страна. Меркел обаче разясни на детето, че Германия не може да приеме всички и че някои бежанци ще трябва да си отидат.

Това разплака детето и Меркел го погали и започна да го утешава. Записът от сцената обиколи интернет и навлече на Меркел критики и подигравки, че е била безчувствена към детето, а на Рийм спечели съчувствие.

Германският министър за миграционните политики Айдан Йозгуз сега увери, че Рийм ще може да остане в Германия. Не познаваме личната ситуация на това момиче, но тя говори отлично немски и живее от известно време тук. Точно заради хора като нея ние току-що променихме законите, за да дадем перспектива у нас на младите, които са интегрирани, каза министърът.

Закон на голямата управляваща коалиция, вече одобрен в Бундестага и Бундесрата, който ще влезе в сила по-късно това лято, предвижда младите чужденци, които са живели най-малко 4 години без прекъсване в Германия да получат разрешително за пребиваване.

Същевременно самата Рийм пред телевизия А Ер Де заяви относно думите на Меркел, които я разплакаха: Меркел има своето мнение по въпроса за имиграцията и го изрази. Сега първо ще се примиря с това мнение, а после ще се надявам, че всичко това ще доведе до нещо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране