15.03.2015 | 19:25
Разцепление в АБВ в Пловдив
Георги Паскалев направи опит да осъществи диалог с Румен Петков, но такъв така и не се осъществи

АБВ ще се яви на предстоящите местни избори със собствени кандидати, както за кметове, така и със свои листи за общински съветници.

Това каза в Пловдив зам.-председателят на партията Румен Петков.

Той не изключва активния диалог с останалите политически формации и на първо място – тези, които са в ляво. По думите на Петков важна е убедителната кандидатура: „За нас участието в коалиция не е самоцел или предпоставка за участие на изборите , но не е и нежелано явление”. Зам.-председателят на АБВ коментира срещата с медии от 11 март, на която Христо Барутчиев бе представен като новия председател на партията, избран на градска конференция на 7-ми март, в присъствието на 131 делегати.

По думите на Румен Петков тези действия са нелегитимни. На пресконференцията, организирана от Румен Петков, Валентин Петров и Нина Найденова, дойде и почетният председател на АБВ в Пловдив доц. Георги Паскалев, придружен от представители на точно тези “нелегитимни”, според Румен Петков, градски структури. Паскалев направи опит да осъществи диалог с Румен Петков, но такъв така и не се осъществи. Не се изключи възможността обаче двете формации на партията да се явят на предстоящите избори със собствени кандидати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране