21.05.2020 | 23:31
Разцепление в ГЕРБ – Видин, 50 души хвърлиха партийните си книжки
Сред тях е бившият областен управител Албена Георгиева

50 души от общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията, съобщи сайтът „Конкурент“. 

Сред тях е бившата областна управителка Албена Георгиева, която потвърди информацията за разцеплението. Напуснали са още секретари на местни клубове и бивши кметски наместници.

Заявленията за напускане са изпратени до изпълнителната комисия на партията преди няколко дни. Като причина за напускане на ГЕРБ, хората, сред които има и дългогодишни членове, и  новоприети, изтъкват несъгласието си с работата на областното ръководство на партията, начело с Владимир Тошев.

Според сайта „Конкурент“ остра реакция има и към изказването на новоназначения общински ръководител на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев, който в интервю твърди, че „дори и да има още заявления за напускане, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на ПП ГЕРБ за разцепление“.

Според напусналите членове общинската организация е разединена и демотивирана, а подобно отношение на общински ръководител е високомерно и неуважително.

Ето какво написа във Фейсбук Албена Георгиева:

„Винаги съм смятала, че младите хора трябва да са политически ангажирани и да имат гражданска позиция. Преди 8 години станах член на ПП ГЕРБ и вложих енергия, много лично време и убеденост в работата си. Близо 7 години бях член на общинското ръководство на ГЕРБ – Видин. В началото на тази година си направих отвод от ръководния пост и останах редови член на партията. В мотивите си за напускане на общинското ръководство посочих несъгласието си с начина на работа на областния ръководител.

Напускам ГЕРБ, след като от медиите разбрах, че бившите ми колеги от местното ръководство смятат да ме предложат за изключване от партията. Считам, че в създалата се ситуация, моето място вече не е в редовете на ГЕРБ – Видин. Благодаря на колегите, с които работих през годините и от които получих важни и ценни уроци. Няма да забравя нито добрите, нито лошите уроци и няма да изменя на принципите си. Радвам се, че оставам приятел с достойни хора, които са част от ГЕРБ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране