16.07.2015 | 7:15
Реал Мадрид струва 3,26 млрд. долара
Най-близкият конкурент на испанския тим е Далас Каубойс

Реал Мадрид оглавява списъка на най-скъпите спортни клубове, гласи новото проучване на финансовото списание “Форбс”.

Общата стойност на Реал Мадрид е спаднала с пет процента от миналата година и вече е 3.26 милиарда щатски долара, но единствената причина за това е поевтиняването на еврото към щатския долар. Испанският футболен колос обаче има най-високия оборот от всички клубове – 746 милиона долара, което го задържа на първата позиция.

Най-близкият конкурент на Реал е отборът по американски футбол Далас Каубойс, чийто ексцентричен собственик Джери Джоунс продължава да го поддържа на върха в американския футбол. Или поне по стойност, защото Тони Ромо, Дез Брайънт и компания нямат сериозни успехи в последните години, но се готвят за голям сезон. Според проучването на “Форбс”, стойността на Каубоите, носещи гордото название “Отборът на Америка”, възлиза на 3.20 милиарда долара. Същата е стойността и на най-популярния бейзболен тим в САЩ – Ню Йорк Янкийс.

В топ пет влизат още футболните клубове Барселона и Манчестър Юнайтед, като каталунците са оценени на 3.16 милиарда долара, а “червените дяволи” – на 3.10 милиарда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране