09.03.2015 | 8:33
Реформаторите сменят Тодор Танев
Министърът бави реформата в образованието, недоволстват депутати от Блока

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков няма да остане единствената рокада в кабинета “Борисов” 2. На път да се раздели с поста си е и образователният министър Тодор Танев, твърди “Стандарт”.

Причината е, че съпартийците му в парламента не са доволни от скоростта, с която провежда реформата в сектора.”Няма да бързаме със смяната, но не сме доволни от резултатите засега”, категорични бяха депутати от Блока.

Проф. Тодор Танев не е член на нито една от партиите на реформаторите. Той беше част от така наречения Граждански съвет на формацията. Неговата роля обаче е много важна за реформаторите, защото освен правосъдието образованието беше другата ключова сфера, в която те настояваха за промени.

Депутатите обаче не са особено доволни и от част от останалите си министри. Според тях се бавят реформите във всички сектори. С някои от министрите им като здравния – Петър Москов, била трудна и комуникацията. Освен това някои от депутатите са притеснени как лечебните заведения ще се справят с твърдите лимити, които ги чакат тази година. От квотата на реформаторите са министрите на образованието, здравеопазването, правосъдието, външните работи, армията и икономиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране