30.08.2020 | 23:32
Ренета Инджова: Наричат ни метежници, затова да ги пометем
Бившият служебен премиер, която беше нападната от непознат, пак се включи в протестите

За 53-ти пореден ден граждани се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. За пореден път в демонстрациите се включи бивш министър-председател на България – първият служебен премиер Ренета Инджова (1994-1995).

“Наричат ни метежници, затова да ги пометем. Не скрих от вас, че ни чака не еднократна битка, а дълъг маратон. Маратонът стартира в сряда, в 8:00 ч. сутринта”, каза тя, визирайки готвените за 2 септември масови протести в първия ден от есенната сесия на Народното събрание. И добави: “Тръгнаха от улицата и улицата е мястото, където ще ги изпратим.”

Инджова припомни, че на една от най-популярните нейни карикатури навремето е била изобразена с метла. “Защото мога да чистя”, пошегува се тя.

Добре дошли на същия площад, срещу същите хора”, поздрави протестиращите един от главните организатори и член на т. нар. Отровно трио – Арман Бабикян. Той също призова всички да участват в антиправителствените демонстрации на 2 септември. “Ще са нужни много метли, за да изметем толкова много боклук”, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране