21.04.2015 | 21:52
Революция на “Слънчев бряг”! Безплатни чадъри на плажа
Концесионерите обаче в замяна искат държавата да се откаже от таксите по морето

Истинска революция е на път да избухне в Слънчев бряг. Ще има безплатни чадъри и шезлонги на плажа. Поне такава идея дойде днес от Съюза на собствениците в курорта по време на годишното отчетно събрание.

Целта е с плажна “мебел” без пари концесионерите на пясъка да спасяват предварително обречения според бранша задаващ се морски сезон.

Зам.-председателят на асоциацията Веселин Налбантов пък хвърли ръкавицата към държавата като призова на свой ред тя да се откаже от таксите, за да могат концесионерите да осигурят безплатната сянка за туристите, съобщи “Флагман”.

„Това е начинът – държава и бизнес да работят заедно и развиват българския туристически продукт. От концесионни такси на плажове в бюджета влизат 8-9 млн. лв. на година. Конкретно – от Слънчев бряг сумата е приблизително 3 млн. лв. Не мисля, че е някакъв проблем държавата да се откаже от тези пари. Стори ли го, концесионерите ще осигурят безплатни чадъри и шезлонги”, пресмята Налбантов.

Според него качеството на поддържане на плажните ивици няма да се намали – ще има спасители, медицински екипи и чистотата щяла да бъде на ниво.

От Съюза на собствениците ще настояват за среща с премиера Бойко Борисов при това в най-кратки срокове. Те са готови и с други предложение. На първо време ще искат командироването на повече полицаи в Слънчев бряг, където численият състав бил под 100 униформени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране