09.09.2018 | 22:33
Резерва прекърши Норвегия и изстреля България на върха
Втора поредна победа за "лъвовете" в Лигата на нациите

Резервата Радослав Василев донесе втори успех за България в турнира Лига на нациите. Играчът на „Черно море“ попари Норвегия за 1:0 в 58-ата минута и така качи „лъвовете“ еднолично на върха в своята група в дивизия „C“.

Преди три дни селекцията на Петър Хубчев спечели с 2:1 гостуването си на Словения. През по-голямата част от мача гостите бяха по-активният отбор, но не успяха да пробият защитния вал на „лъвовете“ и Пламен Илиев.

В петата минута норвежците бяха близо до откриване на резултата. Бившият играч на „Литекс“ Бьорн Йонсен се озова непокрит в опасна близост до вратата на България, но Пламен Илиев самопожертвователно се хвърли и изби топката в корнер, спасявайки сигурен гол.

Норвежците диктуваха събитията на терена, а футболистите на Петър Хубчев се опитваха да изнасят топката в предни позиции, но дълбоката преса не им помагаше особено. В 20-ата минута Йохансен опита далечен удар за гостите, който мина в опасна близост до вратата на Илиев.

Постепенно „лъвовете“ успокоиха играта и започнаха да владеят по-продължително топката. В 38-ата минута капитанът на гостите Йохансен пропусна втора отлична въсможност за Норвегия. Страхил Попов не покри добре норвежки футболист и Мелинг центрира към Йохансен, който стреля във външната мрежа на родния страж.

В 44-ата минута след бърза контра Йонсен се озова в добра позиция и стреля по земята, но Пламен Илиев отново спаси сигурен гол. В даденото от съдията двеминутно продължение Георги Костадинов стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му мина покрай левия стълб на вратата на Норвегия.

Още в първата минута на втората част Илиев трябваше да спасява вратата си след удар на Йохансен от пряк свободен удар. Джошуа Кинг стреля, топката рикошира в наш футболист и с параболата си вцепени българския вратар, но за щастие кълбото излезе в корнер.

В 59-ата минута влезлият като резерва Радослав Василев изведе България напред. След добра атака по десния фланг Страхил Попов центрира и Василев с прецизен удар с глава вкара топката във вратата на Норвегия – 1:0 за „лъвовете“.

10 минути преди края Илиев отново трябваше да се намесва и спаси удар с глава на норвежки нападател. Ивелин Попов стреля в ответната атака, но ударът му беше блокиран.

В 87-ата минута норвежците останаха с човек по-малко на терена. Нортвайт си изкара втори жълт картон за нарушение срещу Иван Горанов. До края на двубоя гостите се опитаха да върнат попадение, но не успяха и така България записа втора победа в Лигата на нациите и вече е едноличен лидер в групата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране