19.02.2015 | 10:52
Режисьорът на “Дякон Левски”: Дреме ми, че не са ми харесали филма
Максим Генчев: Народът го харесва, хората го гледат, всичко е шест. Какво има повече?
Режисьорът на филма „Дякон Левски” Максим Генчев направи силно агресивен коментар на критиките, които валqт срещу творческия му продукт в дните след премиерата на лентата. На всички тях Генчев отговори с: „Дреме ми, че не са ми харесали филма. Народът го харесва, хората го гледат, всичко е шест. Какво има повече?” в студиото на Btv.Първо режисьорът репликира сценариста Георги Иванов, който разгроми филма в социалните мрежи. „Направо ми поляха студена вода за добър час. Виждаме един убедителен Левски. Няма да се огъвате на дивана, където седите, а ще гледате филма и ще вникнете в него. Аз съм сценарист на Левски, ти на какво си сценарист? Защо да се занимава в 8.30 с мнението на един провален сценарист. Като не можете да го разберете от раз, ще го гледате още един път”, посъветва Генчев.
След това сам прехвърли темата към прапраплеменницата на Левски Христина Богданова, която вчера заяви пред bTV, че иска да забрави филма.
Дайте да видим с внучката (има предвид прапраплеменницата – бел. ред.) какво става. Ама дреме ми, че не са ми харесали филма. Народът го харесва, хората го гледат, всичко е шест. Какво има повече?Да взима хапчета. Аз не мога да се занимавам. Аз ще я изпитам по филма. Тя не е гледала филма. Как мижав Левски? Ми да гледа филма. Как може такова нещо да говори? А къде беше три години, докато аз правих този филм? Къде беше тая жена да се обади да каже – така и така, аз съм внучката на Левски. Ма как ще я търся? Аз съм потърсил другата внучка на Левски – Табакова, доц. Tабакова. Потърсил съм и другата внучка на Левски, която е пък режисьорка. Колко внучки има? Дайте да се разберем”.
На въпрос на водещия – защо е толкова агресивен, Максим Генчев отговори: „Не съм гневен, бе, човек. Аз едвам ви чувам. Едвам долавям някакви думи. Как агресия? Ами, аз съм режисьорът, командвам, не мога да говоря нежно и тихо. Мен ми харесва, че не се харесва филмът. Това означава, че адресът е достигнат. Тия, които са потривали ръчички на бесилката на Левски, сега вият срещу филма. Много моля за извинение, но за мен гарваните са тези хора”.

1 коментар

  1. Боже! каза:

    „Дреме ми”- и това го казва режисьор! Е, как искате простакът да създаде нещо стойностно?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране