23.02.2015 | 18:52
Режисьорът на скандалния филм за Левски обяви война на медиите
Максим Генчев истеряса след журналистически въпроси

Максим Генчев обяви война на медиите, провокиран от критиките към филма му „Дякон Левски“. Режисьорът избухна днес в ефира на bTV и отсече, че стотици хиляди харесват филма, а медиите се хващат за „2-3 платени статии“.

Провокиран от въпрос на водещата, той заяви: „Не се предава. Той (бел. ред. – Левски) се принася в жертва. Как може? Ще избухна пак! Преди това Левски обиколи цяла България и навсякъде му затваряха вратите. Би го градушката на улицата. Видя труповете на обесените си другари. Видя как разстреляха човек пред него. Видя страданието на този народ. И за да избави този народ от страдание, той отиде и каза: „Пренасям се в жертва”. Това е той! Това е великият мъж! А не страхливец, който е избягал и са го хванали като някакъв крадец! Той ако с три заптиета не може да се оправи, къде е тръгнал революция да прави? Къде е тръгнал империя да събаря? Това е велика работа! Как може да не достига до вас това послание? Аз просто съм изумен!”.

След като водещите споменаха, че филмът е забранен за лица под 12 години, режисьорът не сдържа нервите си и гневно ги нападна с думите:

„Ще ви съдя за клевета! Вие сте изключително подли същества и аз обявявам война на медиите“.

От своя страна родственицата на Левски – Христина Богданова, заяви, че във филма не е видяла визионера Левски, този, който създава огромна мрежа от комитети и увлича хората, мотивирайки ги и обединявайки ги до ден днешен, 142 години по-късно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране