13.10.2020 | 19:50
Роналдо е заразен с COVID-19
Португалският футболист ще бъде поставен под задължителната двуседмична карантина

Кристиано Роналдо стана поредната популярна личност, заразена с коронавирус. Нападателят на „Ювентус“ е дал положителна проба за COVID-19 по време на лагера с националния отбор на Португалия и ще бъде поставен под задължителната двуседмична карантина.

През последните седем дни 35-годишният голмайстор взе участие в приятелския мач срещу Испания (0:0) в Лисабон на 7 октомври и в двубоя от комерсиалния турнир на УЕФА Лига на нациите срещу Франция (0:0) в Париж на 11 октомври. Капитанът на „мореплавателите“ със сигурност ще пропусне предстоящото домакинство срещу Швеция утре.

От португалската футболна федерация (FPF) разпространиха официално съобщение, в което се казва, че Роналдо е единственият носител на вируса в националния отбор. Всички други направени тестове са дали отрицателен резултат.

Освен следващия двубой на Португалия, петкратният носител на „Златната топка“ ще пропусне и поне три мача на „Ювентус“ – срещу „Кротоне“ (17 октомври) и „Верона“ (25 октомври) в италианската Серия А и срещу „Динамо“ (Киев) (20 октомври) в Шампионската лига. Засега не е сигурно дали той ще е на линия за суперсблъсъка с „Барселона“ на 28 октомври в най-престижния европейски клубен турнир.

Преди Кристиано още редица професионални футболисти прекараха инфекцията, включително звезди от калибъра на Неймар, Килиан Мбапе, Пол Погба, Златан Ибрахимович и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране