26.07.2020 | 15:28
Румен Петков: Новият здравен министър е с манталитет на изрод и демонстрира яко некадърност
Според лидера на АБВ, Борисов е клекнал на Божков, както преди това на Доган
С изритването на финансовия министър Владислав Горанов, министър-председателя Борисов очевидно кляка пред г-н Васил Божков. Това заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков пред медиите във Варна, в коментар на рокадите в кабинета.

Той обясни, че в продължение на месеци Борисов и Горанов са били категорични, че няма да отговарят на лица с повдигнати обвинения. Само ден обаче преди да бъде обявена новината, че финансовият министър ще бъде отстранен от длъжност, той е заявил, че няма никакви мотиви за оставка.

„Един от мотивите, който премиерът сподели, бе свързан с това, че Горанов е от ДПС, а вторият мотив, който е същинският, беше, че трябва да му се търси отговорност за липсата на контрол в сферата на хазарта. Т.е. премиерът заявява много ясно следното – ето, г-н Божков, вината е някъде другаде, ако някой има да се занимава с теб, това не съм аз. Така, че тази поза – клекнал, готов на всичко, министър-председателя я показва и пред г-н Доган, преди това пред други хора, а сега я демонстрира по един много безскрупулен начин и пред г-н Божков“.

Румен Петков коментира и смяната вътрешния министър Младен Маринов с определението необяснима рокада. „Маринов беше обвинен за случая „Росенец“, а на негово място e издигнат директорът на Националната полиция Христо Терзийски , който пък беше в Росенец. От гледна точка на оперативното ръководство, именно това е човекът, който организира и разпореди всички действия на полицията. И действия, за които цялата отговорност носи точно той, да се прехвърлят другаде, е меко казано нелепо“.

По въпроса за третата рокада в кабинета на Бойко Борисов – назначаването на Кирил Ананиев като финансов министър, Петков е на мнение, че това е наистина добра новина за страната, защото Кирил Ананиев се е доказал като човек, който подхожда изключително сериозно и отговорно при структурирането на бюджета.

„Този обаче, който наследява Кирил Ананиев – Костадин Ангелов, е човек с манталитет на изрод и демонстрира яко некадърност. На Цветница той каза, като ще го цитирам дословно: Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да Ви кажат, че могат да Ви дадат само 200 бройки? Ако това се наложи, да знаете, че имаме само 100 места в хладилните камери в болниците, т.е. общо 300. Край на цитата. Ами те досега жертвите в България с коронавирус са 330-340, а това г-н Ангелов го е казал на Цветница. Явно този човек не може да направи никакъв анализ на обективната здравната среда – предпоставки и последствия. И, вместо прокуратурата да му повдигне обвинение за насаждане на психоза и страх, то той става министър на здравеопазването“, заяви още Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране