06.07.2015 | 1:08
Русия: Гърция печели инвеститори, ако излезе от еврозоната
Страната щяла да е търсен партньор от БРИКС

Ако Гърция излезе от еврозоната и запази политическата стабилност след референдума, тя става много по-привлекателна за чуждестранните инвеститори, заявил е първият зам.-икономически министър на Русия Алексей Лихачов. Коментарът му дойде след като стана ясно, че над 60% от гърците отхвърлят споразумението с международните кредитори.

Ако Гърция реши да излезе от еврозоната и да пусне в обръщение своя национална валута, тя ще търси още по-активно партньори извън ЕС, обяснява икономистът.

Лихачов е на мнение, че гръцките активи ще поевтинеят и новите кредити ще се договарят при други условия, което ще направи от Гърция много по-привлекателна в инвестиционно отношение.

В условията на политическа стабилност “всички страни от БРИКС ще имат интерес, за да укрепят и направят по интензивно сътрудничеството си с Гърция, преди всичко в двустранен формат. А след като заработи и банката на БРИКС не е изключено и сътрудничество на Атина с тази финансова институция”, казва руският икономически зам.-министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране