24.01.2019 | 12:47
Русия: САЩ стоят зад чудовищния преврат във Венецуела
Руският парламент подкрепи Николас Мадуро
Депутати в Русия разкритикуваха решението на САЩ да признаят опозиционния лидер Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, съобщи РИА Новости.Гуайдо се обяви за президент през вчерашния ден. Той вече получи подкрепата на САЩ, ЕС и няколко страни от Латинска Америка.

„Мисля, че с това развитие на нещата САЩ се опитват да организират следващата цветна революция във Венецуел“.коментира заместник-председателят на Комисията по външни работи към горната камара на руския парламент Андрей Климов,

Русия използва понятието цветна революция за събитията, които през последните години се случиха в Грузия, Украйна и Киргизстан.

„Не мисля, че можем да признаем това. Това всъщност е преврат. Няма как да си представя, че това е спонтанно. Това може да ни доведе до граждански конфликт или голям сблъсък. Това са планирани действия, които определено са координирани от САЩ“, заяви председателят на Комисията за информация към Федералния съвет Алексей Пушков.

Русия е един от големите политически съюзници на Венецуела. Руският президент Владимир Путин вече обяви подкрепата си за администрацията на президента Николас Мадуро и призова за диалог по въпроса.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране