13.08.2019 | 16:29
Руски медии: Борисов демонстрира политическа амнезия
Изданията припомнят всички провалени съвместни проекти по вина на България

Българският премиер видя в Русия и враг, и приятел. Бойко Борисов демонстрира пред Дмитрий Медведев чудеса от дипломатическа амнезия. Това пише в репортаж от Туркметистан руското издание News.ru. Сайтът не пести критики към българския премиер и това, че е вложил много усилия да се представи като приятел на Русия, но в същото време е наблюдавал отблизо ученията на НАТО в Черно море преди няколко месеца.

Медведев и Борисов имаха среща вчера в Туркменистан в рамките на първия Каспийски икономически форум в Туркменистан. Днес в коментарните си информации някои руски медии са силно критични към българския премиер, обвинявайки го в двойнственост.

„Какво отношение има България към Каспийския форум? Българският премиер се опита да обясни. Вярно, така и не успя. Включително и заради това, че далече не всички страдат от загуба на паметта“, пише още News.ru. „Черно море трябва да остане море на мира“, заяви българският премиер гледайки в очите руския, а само преди месец България проведе военни учения. Не свои, а на НАТО“, допълва руското издание. И припомня военно-морското учение „Бриз-2019“. „Господин Борисов лично наблюдаваше с голям интерес ученията. Какво отношение имат към „морето на мира“ натовските кораби от цели 12 държави? Да не би мирно да са ловили риба край брега на Варна“, саркастично пита авторът на кореспонденцията и припомня, че в доклада за националната сигурност на България се отбелязва, че „активното засилване и модернизация на военните способности на Русия на територията на незаконно анексирания Крим задълбочава геостратегическия и военен дисбаланс в Черноморския регион“, коментира авторът на материала.

Следват още критики към цялостната политика на България спрямо Русия: „София активно обвинява Москва в активно използване на хибридни операции. И това не е всичко. Усмихвайки се на Медведев, Борисов два пъти спомена газовия въпрос. Но трябва просто да си спомним, че именно България само преди пет години демонстративно отвръщаше нос от руските предложения за взаимоизгодно сътрудничество“. Припомня се и проваления проект „Южен поток“: „Отказът на България от „Южен поток“ беше груба грешка, от която Турция незабавно се възползва, а ФРГ започна строителството на „Северен поток 2“. Добър урок за София, както написа по този повод руският сенатор Алексей Пушков в Туитър“.

Loading...

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Правилна статия.България прави каквото партньорите заповядат срещу собстения си икономически интерес. И след това се мислят стратегии за задържане и увеличаване на населението в България. При положение че дори и Българското правителсто не инвестирав, и създава/поддържа Българската индустрия.След това същите тези партньори на България се възползват активно да вземат проектите и съответно печалбата от тях.Като за България тези проекти са нерентабилни,не спазващи ЕС законодателство, и не даващи възможност на конкуренцията да доставя на България на по ниски цени горива или мащини. А след това заповядат на България какво да закупи и от кого съответно само от определени страни в НАТО. Като поръчките са от монополист без никаква конкуренция създавайки пазар за парньорската индустрия за десетки години напред с чисто изтичане на капитал от България. Без да има никакви обратни инвестиции и създаване на работни места в България. И добре изучили националня характер на Българина, че щом купуващ на-най висока цена това е най добрата продукт, и друга с нея не може да се сравни.Така като и ще има доставки на течен газ на по високи цени за газов Хаб.Като не могат управляващите да вземат правилни решения;да си наемат една от многото Мениджмент Консулатантски Компании да им направи анализи на приложимоста,печлби и загуби анализ, и да им дадът математично изчислено решение.Професионалисти никога няма да вземат такива решения с които да се прострелят в стъпалото, което управлявашите правят в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране