26.11.2019 | 23:54
Руски медии: САЩ подготвят удар по Крим от България
Америка се приближава до Черно море

САЩ и България разработват пътна карта за противодействие на агресията в Черноморския регион. Това се казва в съвместно изявление на Тръмп и българския премиер Бойко Борисов, което е публикувано на уебсайта на Държавния департамент.

В него се посочва, че страните заедно ще се изправят срещу морски, хибридни и кибер заплахи в Черно море. В същото време пътната карта трябва да осигури на България достъп до американските технологии за отбрана, а съвместните учения ще се провеждат много по-често.

Освен това във Варна ще бъде създадена фокусна точка, чиято задача ще бъде да увеличи присъствието на НАТО.

САЩ не крият с кого ще се сблъскат в Черноморския регион – разбира се, Русия. Всъщност новите споразумения означават, че в случай на конфликт България ще бъде използвана като трамплин за нападение срещу Крим. От юг е и страната на НАТО Турция. Освен това американските кораби могат да използват грузинските Поти и Батуми.

По-рано българският министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма да има военноморска база на НАТО в България. Въпреки това вече е направено много за създаването ѝ и пътната карта значително ще опрости този процес. Изявлението се отнася до 2024 година. Вероятно, почвата за пълноценна база ще бъде подготвена точно в този момент.

Loading...
 • Селянина с колелото каза:

  Ами за какво обкръжават Русия,от обич ха,ха,ха исмял се графа на развален английски

 • Анонимен каза:

  Никой не приготвя никакъв удар по Русия.Президента Тръмп няма да резреши удар по Русия, неговото уважение към Русия и народа и е известно.

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране