26.11.2019 | 23:54
Руски медии: САЩ подготвят удар по Крим от България
Америка се приближава до Черно море

САЩ и България разработват пътна карта за противодействие на агресията в Черноморския регион. Това се казва в съвместно изявление на Тръмп и българския премиер Бойко Борисов, което е публикувано на уебсайта на Държавния департамент.

В него се посочва, че страните заедно ще се изправят срещу морски, хибридни и кибер заплахи в Черно море. В същото време пътната карта трябва да осигури на България достъп до американските технологии за отбрана, а съвместните учения ще се провеждат много по-често.

Освен това във Варна ще бъде създадена фокусна точка, чиято задача ще бъде да увеличи присъствието на НАТО.

САЩ не крият с кого ще се сблъскат в Черноморския регион – разбира се, Русия. Всъщност новите споразумения означават, че в случай на конфликт България ще бъде използвана като трамплин за нападение срещу Крим. От юг е и страната на НАТО Турция. Освен това американските кораби могат да използват грузинските Поти и Батуми.

По-рано българският министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма да има военноморска база на НАТО в България. Въпреки това вече е направено много за създаването ѝ и пътната карта значително ще опрости този процес. Изявлението се отнася до 2024 година. Вероятно, почвата за пълноценна база ще бъде подготвена точно в този момент.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Реално в България на САЩ бази и оръжие не са разположени, в Ръмъния има 50 морски пехотинци.

  2. Селянина с колелото каза:

    Ами за какво обкръжават Русия,от обич ха,ха,ха исмял се графа на развален английски

  3. Анонимен каза:

    Никой не приготвя никакъв удар по Русия.Президента Тръмп няма да резреши удар по Русия, неговото уважение към Русия и народа и е известно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране