19.03.2021 | 19:22
Руското посолство нарече измислица участието си в шпионския скандал
За пореден път се прави опит Русия да бъде демонизирана

Посолството на Русия в София нарече в свое изявление спекулации участието си в шпионския скандал. То е публикувано на фейсбук страницата на посолството и беше рзпространено и от ТАСС.

„В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „непрестанни“ опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна“, се казва в позицията на посолството.

„Според изявленията по време на днешния брифинг на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март т.г. лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно уж причастността на Русия към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.
Изхождаме от това, че съдебното разследване ще бъде проведено на деполитизирована, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство.“, пише още в него.

Шестима са задържаните във вчерашната спецоперация, заради която бяха блокирани изходите на столицата, а всички автомобили на тях бяха проверявани. Те са арестувани са по обвинения в шпионаж и тежки умишлени престъпления срещу националната сигурност. Предавали са военни данни от България, ЕС и НАТО на чужда държава, обяви на брифинг говорителят на главния прокурор – Сийка Милева. Тя не посочи в полза на коя държава е предавана информация. По време на брифинга неколкократно бяха споменати руското посолство и Руската федерация.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране