05.07.2019 | 21:28
С Кошлуков омертата победи на „Сан Стефано“
Егати концепцията: ще спира "Стани богат"?! А имаше шанс за живот със Сашо Диков...Кога ще влезе прокурор в БНТ?

Кошлуков избран за шеф на БНТ. Някой да е изненадан? Можеше изобщо да не се минава през цирка „публично изслушване на кандидати“, маскиран като обществена дискусия. Решението е било взето отдавна, във важните кабинети на държавата.

Тъй наречените „съветници“ от СЕМ са кротки послушници и проводници на чужда воля.

Изобщо кои са тези съветници? Розита Еленова? София Владимирова? Ивелина Димитрова? Какъв е приносът им към телевизионното дело, каква е експертизата им?

От 30 години съм в тая професия, но – простете, не ги бях чувал. Вероятно съм слабо информиран. Но това ли са най-компетентните личности, призвани да излъчат новия предводител на напълно фалиралата морално и финансово държавна медия.

Вятър и мъгла е всичко. Розита Еленова и София Владимирова да оценяват Сашо Диков и Сашо Йовков – телевизионни легенди от малкия екран с различима професионална биография, разпознаваеми от целия народ? Звучи като подигравка.

Отвъд съветническата клетост – с какво блесна Кошлуков в идеите си за БНТ?

Онова, което се чу, бе, че възнамерява да спре най-рейтинговото предаване на „Сан Стефано“ – „Стани богат“. Защото…било много скъпо. Трябвало да се затягат коланите.

Абсурдна логика. Гониш единствения си конкурентоспособен играч, вместо покрай него да привлечеш рекламодатели?! Защо според г-н Кошлуков БНТ трябва да бяга от разширяване на външната реклама в праймтайма? Защо не запази „Стани богат“ и не го напълни с реклама, след като бие по рейтинг новинарската емисия на БТВ и Нова? Може би за да са доволни от някои частни телевизии, чиито собственици са потенциално близки до г-н Кошлуков?

Като цяло Емил Кошлуков начело на БНТ е някаква черна ирония. Това е човекът, свързан с печалната ТВ7 на Цветан Василев. Всъщност телевизията на Цветан Василев приключи безславно, именно докато г-н Кошлуков я оглавяваше през 2014 г.

Такъв ли е намекът на СЕМ? Г-н Кошлуков да не би да е назначен за погребален агент?

Дано не. Дано си въобразявам. Макар че на „Сан Стефано“ едва ли може да стане по-зле, по-сиво, по-безсмислено.

Кошлуков е част от проваления екип на предишния бос Коко Каменаров, махнат за алкохолизъм. Каменаров ще остане в историята с това, че ремонтира луксозно директорския си кабинет, докато бюджетът на медията се топеше като ланския сняг.

Откъде накъде приемаме, че г-н Кошлуков ще се различава от г-н Каменаров – като програмни идеи, или по-скоро като програмна безидейност?

От друга страна – сенките над новия генерален директор са като за цяла гора. Съмненията и плонжовете през годините – също. От Цветан Василев – рязко при опонентите на Василев…Принципите изглежда не са му особено скъпи.

Кошлуков ще гарантира статуквото, влиянието на всевластната омерта. Той е удобният човек, Сашо Диков е неудобният, това е ясно.

Новият шеф щял да качва програмата на нови технологични платформи. Да де, но преди това е добре да има програма…

А със Сашо Диков начело мъртвецът БНТ имаше крехкия шанс да се пораздвижи и реанимира. 

Какво иска в крайна сметка драгият зрител? Да му е интересно. Иска телевизия за гледане, не телевизия на политкоректността и угодията.   Реанимацията се отлага за някой друг път. Отлага се и прокурорската проверка на финансите в телевизията. Покорните данъкоплатци ще продължават да захранват скуката. Полубудната кома продължава. 

Недялко Недялков, ПИК

1 коментар

  1. Мартин каза:

    Кошлуков бил човек на Пеевски… Сашо Диков бил човек на Цветан Василев… Значи нито един от двамата не става за шеф на БНТ! Какво ми хвалите протежето на Сашо Диков, при положение, че той също е зависим?!?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране