11.02.2015 | 16:14
Събират по 200 бона от името на Кънев за частни нотариуси
Политикът подозира дори торпилиране на съдебната реформа

Радан Кънев от Реформаторския блок сезира със сигнал главния прокурор Сотир Цацаров за това, че във Варна върви опит за търговия с влияние, в който е замесено неговото име.

Става въпрос за дълго чакания конкурс за нови нотариуси, към който интересът е огромен, и който Министерството на правосъдието обяви в края на 2014 г.

Лидерът на ДСБ заяви на брифинг в парламента, че виновниците са отделни личности, и че е получил информация с конкретни имена. “Но не е достатъчно потвърдена, за да мога да заклеймя човек, затова нека прокуратурата да си свърши работата.”  Сумата за уреждане на конкурса била 200 000 лева, която Кънев определи като огромна и невероятна. “Имам непотвърдена информация, че повече от един човек е платил такава сума към момента,” призна още той.

Ето и целия текст на сигнала:

От Радан Кънев, народен представител от 03 МИР-Варна, съпредседател на ПГ на Реформаторски блок.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Сезирам Ви за наличие на информация, че във Варна лица, приближени до управляващите партии, събират пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявяват, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси. Получих информация, че името ми е намесено в подобна схема, като цитираните лица твърдят, че събират незаконно пари от мое име, които щели да ми бъдат предадени, с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от Министерство на правосъдието.

Заявявам, че подобни схеми до получаване на тази информация не са ми били известни. Категорично заявявам, че по никакъв начин не участвам в опити за манипулиране на конкурсни резултати, нито в каквато и да е форма на незаконно влияние върху екипа на Министерството на правосъдието. В случая става дума или за обикновена измама, или за опит за политическо злепоставяне на законодателната и изпълнителната власт и на идеите на съдебната реформа.

Очаквам, според дадените Ви от закона правомощия, да се самосезирате въз основа на настоящия сигнал и да разпоредите разследване на случая, като идентифицирате лицата, организатори на тази измама и повдигнете обвинения на виновните.
Като предварително Ви благодаря за оказаното съдействие оставам с уважение,

Радан Кънев
Съпредседател на Парламентарната група Реформаторски блок

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране