27.04.2021 | 15:47
Съдът оневини Евгени Крусев за ремонта на „Граф Игнатиев“
Мотивите на магистратите са, че бившият зам.-кмет не е нарушил служебните си задължения, нито заповедта на кмета

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев не носи вина за ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“, реши Специализираният наказателен съд на първа инстанция. Мотивите на магистратите са, че бившият зам.-кмет не е нарушил служебните си задължения, нито заповедта на кмета.

Прокуратурата поиска 5 години затвор за Крусев, който бе обвинен, че като длъжностно лице е превишил правомощията си при ремонта, като е подписал няколко допълнителни договора за обновяването на улицата, без да има право сам да взема такива решения. С тези действия общината е била ощетена с близо 920 000 лева заради това, че между 27.06.2018 г. и 05.12.2018 г. е предприел действия за съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“ АД за обществена поръчка, свързана с ремонта на улица „Граф Игнатиев“.

„Взимал съм правилни решения, вярвам във вашия професионализъм. Моля за оправдателна присъда“, каза Крусев пред съда. В обясненията си по-рано подсъдимият заяви, че той няма еднолична вина и изобщо няма никаква вина за измененията за ремонта на улица „Граф Игнатиев“.

Оневиняването на Евгени Крусев на първа инстанция може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране