31.10.2020 | 23:39
Съдът в Пловдив върна в Кърджали делото срещу Лютви Местан
Делото се връща на Окръжна прокуратура – Кърджали за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Кърджали, с което е прекратено съдебното производство срещу Лютви Местан за катастрофата на 14 април миналата година с негово участие, при което загина невръстно дете. Делото се връща на Окръжна прокуратура – Кърджали за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

Пловдивският апелативен съд прецени, че органите на досъдебното производство не са установили и в пълнота кръга на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от деянието. Обвиняеми по делото са Лютви Местан и другият шофьор, който е превозвал семейството си. И двамата са обвинени за това, че на разклона за с.Загорско, област Кърджали, всеки от тях е нарушил правилата за движение и при условията на независимо съпричиняване с другия е причинил катастрофата, в която загина шестмесечното бебе.

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд – Кърджали, че в хода на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правата на пострадалите. На първо място това са майката и братчето на загиналото момиченце, които са били представлявани от адвокати, вече защитаващи бащата и това е основание за отвод.На братчето не е бил назначен особен представител – адвокат, въпреки противоречивите му интереси с тези на обвиняемия му баща.

Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране