02.09.2015 | 0:06
Съдът запорира 100 бона на Пeпи Еврото
Петър Сантиров съди скандалния бивш следовател

Софийският апелативен съд е запорирал вземания до 100 000 лева на бившия вече следовател Петьо Петров, които той има да получава от прокуратурата. Запорът е за обезпечение на иск за неимуществени вреди за същата сума от непозволено увреждане, който съденият и оправдан за подкуп съдия Петър Сантиров е завел срещу Петров в Софийския градски съд.

Делото все още не е решено от СГС, но през май съдът е допуснал обезпечение на иска на Сантиров със запор на вземанията на Петров от прокуратурата. Следователят напусна системата още през април, въпреки искането на правосъдния министър Христо Иванов ВСС да не го освобождава по негово желание, за да бъде търсене дисциплинарна отговорност от Петров.

Повод за такава даде именно окончателната оправдателна присъда на Върховния касационен съд (ВКС) по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов по обвинение в подкуп. В решението си върховните съдии казаха, че делото “Цонев, Сантиров, Попов” е емблематичен пример за провокация към подкуп, инсценирана и проведена именно от следователя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране