02.01.2015 | 19:49
Съден за организиране на престъпна група съветва Бат Сали в парламента
Депутатът Методиев плащал на Чавдар Здравков на ръка

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат’ Сали, отново е назначил съдружника си, който е и съден за организиране на престъпна група, за свой съветник в парламента. Това е видно от публичния регистър на нещатните сътрудници на народните избраници, публикуван на сайта на Народното събрание.

Става въпрос за Чавдар Здравков, известен най-вече покрай зимните протести от 2013 г., след които премиерът тогава първи мандат – Бойко Борисов, подаде оставката на кабинета.  Той бе сътрудник на Бат’ Сали и в миналия парламент. Както и тогава, и сега го съветва по въпросите на младежта и спорта.

Назначаването на Здравков за сътрудник още в 42-то НС предизвика вълна от реакции, най-вече поради факта, че бе разследван по подозрение, че е тартор на организирана престъпна група, занимаваща се с разпространенние на наркотици в Самоков. Групата бе оправдана на първа инстанция, но присъдата бе отменена от въззивния съд, а делото – дадено на прокуратурата за доразследване. Наскоро Здравков отново бе оправдан.

В различни медийни публикации пък бе обявен за наследник на застреляния в Амстердам контрабандист Косьо Самоковеца, но доказателства за това няма.  Здравков е любопитна личност и заради участието си във февруарските протести като един от лидерите на СИЛА – което в началото се казваше „Сдружение на интернет любителите на автомобили“. В последствие депутатският сътрудник обачи, че излиза от управата му.

Връзката между Бат’ Сали и Здравков е и общото им сдружение „Еко-рома-Самоков“. В него двамата са управляващи.  В интервю за дупнишкия в. „Вяра“ пък Здравков заявява, че депутатът му плаща на ръка, за да събира жалбите на хората в Самоков.

Другият съветник на Бат Сали е Георги Горанов, който за кратко беше народен представител в миналия парламент. На евроизборите той се прочу с опитите да купува цигански гласове в София.

1 коментар

  1. роси каза:

    Няма ли кой да му ревизира доходите на този човек? Как с една заплата се строят и обзавеждат такива къщи? Я бързо една данъчна ревизия! Аман от мръсници в тази държава, а този е от най-гадните!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране