03.02.2015 | 8:40
Съдийка прегази дете на зебра
Магистратката го завела в болница след катастрофата

Съдийка от Сандански блъсна на пешеходна пътека 5-годишно дете, което внезапно изскочило на пътя. Инцидентът станал вчера по обед в центъра на града. Съдия Рая Манолева спряла с лекия си автомобил на пешеходната пътека пред универсалния магазин в Сандански, изчакала всички преминаващи и малко след като потеглила пред колата й внезапно  изскочило дететосъобщи Struma.bg.

Съдийката направила всичко възможно да предотврати сблъсъка, но все пак ударила детето. След катастрофата Манолева веднага качила хлапето в колата си и го закарала в Спешен център в курортния град. В лечебното заведение лекарите установили, че детето е със счупен крак, но без по-сериозни травми. Според свидетели съдийката предложила пълно съдействие и помощ на родителите му.

Ден по-рано млад шофьор уби баба си в зверска катастрофа край Хасково. До катастрофата се стигнало на хлъзгав път, на който мощното возило, управлявано от младежа, изскочило от пътя и се преобръщало няколко пъти. Зад волана бил 19-годишен младеж, а на задната седалка седяла 77-годишната му баба, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Хасково.

Двамата пътували от първомайското село Воден към село Боян Ботево. Младежът натиснал педала на газта, без да се съобрази с влошената поради обилния дъжд пътна обстановка, и на десен завой не могъл да овладее управлението на мощното си возило. То изхвърчало от пътното платно, ударило се челно в съседния склон и се преобърнало няколко пъти по таван и гуми. Сред смачканите ламарини останала бабата на младежа. Пристигналите спасителни екипи се опитали да спасят възрастната жена, но тя починала на място.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране