19.03.2019 | 0:01
„Самоубийството“ на съветник на Путин се оказа убийство
Михаил Лесин натрупва богатството като собственик на рекламна агенция

Наскоро бяха публикуваните документи, които показват, че бивш съветник на Владимир Путин е претърпял тежка фрактура на врата “малко преди смъртта си” в хотелска стая във Вашингтон през 2015 година, съобщава The guardian.

Документите от медицинския експерт са предоставени на Радио Свободна Европа в отговор на съдебно дело за свобода на информацият от преди почти две години.

В доклад, публикуван в събота, 16 март, Радио Свобода обяснява, че последните разкрития не са придружени с категорични доказателства за фалшивицираната смърт на Михаил Лесин, който е бил ключов съветник по време на избирането на Путин в Русия. Но според медицинската експертиза хиоидната кост на Лесин е напълно разрушена. Подобни прекъсвания на вратните кости „обикновено се свързват с обесване или ръчно задушаване“. Не е изключено костта да е била повредена по време на аутопсията.

От медията обаче твърдят, че документите предоставят „изключително прецизно научно описание“ на смъртта, която е обвита в съмнения и загадки.
Официалната версия за смъртта на 57-годишния Лесин е, че съветникът на Путин умира в следствие на травма, получена от многобройни падания в хотелската стая след жестоко напиване. Интригата около смъртта му обаче остава, тъй като в самия заключителен доклад има цели пасажи, които са сериозно редактирани.

Освен това през последните доклади има редица случаи на руски дипломати в чужбина, които умират при мистериозни обстоятелства или са сериозно болни.

Михаил Лесин натрупа богатство чрез пиар агенция за телевизионна реклама, създадена през 90-те години. След това той прекарва години като медиен съветник на Путин, помагайки националната телевизия да мине под контрола на Кремъл.

По-късно създава глобалната новинарска мрежа Russia Today, сега известна като RT. Лесин внезапно подава оставка през декември 2014 г. и се смяташе, че някои московски наблюдатели са се възползвали лично от правителството на Путин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране