22.04.2016 | 0:11
Съпругът на депутатка от ГЕРБ печели обществена поръчка за спирки в градския транспорт
Половинката на Ирена Коцева прави 60 спирки в София

Съпругът на депутатка от ГЕРБ печели обществена поръчка за спирки за градския транспорт. И според експерти общината плаща два пъти повече от реалната цена на изработените спирки, съобщи НТВ.

На снимки се вижда служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов пред къщата на депутата Ирена Коцева в Самоков. Разбираме, че Христов е ходил там многократно през уикендите. Оказва се, че съпругът на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е съдружник във фирма, която е спечелила обществена поръчка да прави  60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и кметът по транспорта. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лв. общински пари.

Независими специалисти видяха навесите и сметнаха цена за бройка почти два пъти под тази в договора с центъра. „В заданието са изискани два вида качествени покрития. Не виждам нито едното, нито другото”, заяви Боян Бонев, специалист по метални конструкции. Питаме най-напред съпругата на изпълнителя на спирките – депутата Ирена Коцева.

„Това, за което знам, са малки поръчки, които една такава малка фирма в трудно време изпълнява. Към Столична община не съм чувала да имат такава поръчка”, заяви Коцева, като в последствие се сети за спирките в София и за това, че фирмата на мъжа ѝ е изпълнител.  Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал поръчката. „Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури  за провеждане на обществените поръчки, собствен бюджет”, заяви Любомир Христов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране