03.02.2015 | 18:45
Сарафът от Пловдив убит от длъжник-ареднатор?
Бившият учител по физическо бил богат, но живеел скромно

Едната от версиите, по които работят криминалистите, е, че Стефан Техов е бил ликвидиран от негов арендатор длъжник. Сарафът е притежавал хиляди декари в Северна България.

Започнал да изкупува земи преди повече от 20 г. на ниски цени и ги отдавал под наем. Приятел на Даскала твърди, че имало наематели, които не били плащали 2 г. Техов не се е занимавал с лихварство. Давал малки заеми само на закъсали познати.

Възможно е и в случая да става въпрос за планиран грабеж. Техов е един от първите собственици на обменни бюра под тепетата и успял да натрупа солидни спестявания. Самият той живеел скромно, не харчел пари по ресторанти и почивки. Имал приятелка, трийсетина години по-млада от него. Двамата обитавали жилището в кооперацията на бул. „6 септември“, пред която беше застрелян. Според съседите дамата не била ангажирана с чейнбюрото му. Работела в държавно учреждение.

„Стефан сам си въртеше бизнеса. Когато му се налагаше да отсъства, го заместваше жена на възраст, на която имаше пълно доверие“, разказаха продавачките от козметичен магазин в съседство до обменното бюро на Даскала.

Според тях бившият учител по физическо възпитание се грижел много за формата си. Хапвал умерено, обичал да се препича на слънце пред офиса си, правейки мохабет с приятели. Техов бил коректен, затова си имал редовни клиенти. През последните години обаче работата му позападнала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране