26.06.2024 | 14:20
САЩ обявиха 5 млн. долара награда за “главата” на Ружа Игнатова (видео)
Прокуратурата повдига обвинение срещу криптокралицата, ще изземват имуществото ѝ

Българската прокуратура ще повдигне обвинение на известната в цял свят Ружа Игнатова за измамата с OneCoin. Това стана ясно от пресконференция на българското обвинение и американския посланик Кенет Мертен.

Борислав Сарафов обяви също, че това ще позволи на службите да започнат наказателна санкция за изземване на имуществото ѝ.

Американският посланик каза от своя страна, че Съединените щати обявяват нова награда за информацията, която може да доведе до ареста на Ружа Игнатова. Наградата е на стойност до 5 млн. долара.

„Игнатова се издирва в САЩ и Германия за участие в една от най-големите схеми за измама. Били са отнети над 4 млрд. щатски долара от невинни хора. Две седмици след нейното обвинение през октомври 2017 г. Игнатова пътува от София до Атина, за да избяга арест. Тя е беглец от тогава“, допълва още Мертен.

Американският посланик обяви още, че Съединените щати обявяват нова награда информация, която може да доведе до ареста на Ружа Игнатова. Наградата е на стойност до 5 милиона долара.

„Игнатова се издирва в САЩ и Германия за участие в една от най-големите схеми за измама. Били са отнети над 4 млрд. щатски долара от невинни хора. Две седмици след нейното обвинение през октомври 2017 г. Игнатова пътува от София до Атина, за да избяга арест, тя е беглец от тогава“, допълва още Мертен.

Американският посланик добави още, че по-късно от посолството ще разпространят информация за гражданите как да подават напълно анонимни сигнали за местонахождението на Ружа Игнатова.

„Преди две години Ружа Игнатова беше добавена в списъка на най-търсените от ФБР престъпници“, припомни още Мертен.

Пламен Тончев от ДАНС разкри и подробности за българската част от разследването, водено от Софийската градска прокуратура.

„Компанията и нейните дъщерни дружества е регистрирана в Гибралтар и са изградени като финансова пирамида, която предлага услуги за мрежов маркетинг. Установен е трансфер на 15 милиона евро. Прокуратурата е сезирана за имущество, което е придобито с тези пари”, поясни Тончев.

Предстои внасянето на искане за запор на имуществото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране