03.03.2016 | 0:27
САЩ снабдяват Турция с умни бомби за близо 700 млн. долара
Те могат да пробият армиран бетон с дебелина до един метър

Пентагонът е подписал с Турция споразумение за доставка на умни бомби BLU-109 за 682,9 млн. долара, съобщи Defense news.

Компаниите Ellwood National Forge и General Dynamics Ordnance & Tactical Systems ще са основни доставчици на въоръжението. От своя страна Турция очаква да получи умните бомби до 2020 г. Анкара от години провежда програма на превъоръжаване на армията си.

Според информацията бомбите могат да пробият армиран бетон с дебелина до един метър, а след това, с помощта на електромеханичен взривател да унищожат бункер на противника.

Според информационната агенция “Ихляс” турските военни се подготвят за мащабна операция срещу Кюрдската работническа партия. Агенцията твърди, че ще бъдат унищожени всички укрития, лагери и огневи точки на кюрдите в Турция и в Северен Ирак. За определянето на целите се използват разузнавателни самолети и дронове. Набелязани са цели в провинциите Диарбекир, Сирт, Хакяри и Ширнак. Разузнаването на обекти в Северен Ирак продължава, отбелязва турската агенция

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране