15.07.2019 | 0:01
САЩ удрят Турция скоро
Взето е решение за налагане на санкции
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще наложи санкции на Турция през следващите дни, съобщи Bloomberg.В Белия дом са избрали един от трите пакета от Закона за противодействие на американските съперници. Турция ще бъде санкционирана, заради закупуването на руски противоракетни системи С-400.

Планът ще трябва да бъде одобрен от президента. Очаква се санкциите да бъдат обявени в края на следващата седмица.

В петък започнаха доставките на ракетните комплекси от руските военни. Турция се опита да проведе кризисна дипломация за избягване на санкции, но в крайна сметка такива ще има.

САЩ смятат, че ракетните комплекси може да дадат възможност на Русия за достъп до отбранителна информация на НАТО. В серия от срещи на високо ниво Турция увери, че системите няма да са част от общатата отбрана, с което няма да рискуват теч на информация към други страни.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Искана от Турция Пративоракетна система Пейтриът цена 7.8 миларда $ , и отказвана за продажба на Турция от 2009г, защото турция иска да получи техологичен трансфер и да произвежда части от тази система. С 400 Руска оферта за 2.4 милярда долара технически харакгтеристики 7 пъти по добра от Пайтриът.С разрешение на трансфер на технология и производство на част са системата в Турция.При преврата през 2016 противоракетната система и военновъздушните сили на Турция нямат възможност да видят самолетите на бунтовниците поради състемата да инсталирана която вижда други самолети но не и тези които се водят приятелски.

  2. Анонимен каза:

    Няма и няма да има теч на информация от Турция, както и няма нищо общо със компрометирането на Ф35, за 100 Ф които Турция вече е преплатила и САЩ няма да и върнат парите които са взели. Единствения теч който има е на Турски Пари който вместо да влезнат в американски джоб за ракети Пайтриът който са 2-3 пъти по скъпи от С 400, със техничски спосбноси на едва една четвърт от Руските.
    Патриот бяха отказвани за продажба на Турция с години, и след като им бяха предложени на твърде висока цена. Турция си цени парите и независимоста и купува това което е най добро за най-изгодната цена. И заплахите, както и плитическия и дипломатчески и финансов натиск не могат да ги принудят да си подарят парите са стара ракетна система стуваща по скъпо от най новите такива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране