12.04.2019 | 0:57
Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, има ранени
Всички подстъпи – входове и изходи на града са блокирани от полиция

Втора поредна вечер габровци протестират, вчеравче стигна до сблъсъци между демонстранти и полицаи.

Около 21 часа част от протестиращите опитаха провокация срещу жандармерията, която е разположена преди квартали, в които има самонастанили се цигани. Към колите на жандармерията полетяха камъни и бутилки с вода. Според кореспондента на БГНЕС има и ранени. Не е ясно дали са от полицията, или от демонстрантите.

Преди да се стигне до ескалацията, в центъра на града пред общината се събраха около хиляда души. Те останаха под прозорците на кмета над един час, скандирайки „Българи, юнаци“ и „душа и сърце за България“. Протестът премина под засилена полицейска охрана, а специални полицейски части последваха откъсналата се от центъра по-малка група младежи, която за втора вечер се отправи към кварталите с ромски къщи.

Стана ясно, че задържаните за побоя в хранителен магазин, са отведени в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Целта да бъдат предпазени от разгневените граждани, съдът обеща бърз процес.

Всички подстъпи – входове и изходи на града са блокирани от полиция. Пътуващите към града биват проверявани и ако нямат настоящ или постоянен адрес на територията на Габрово, биват отклонявани по обходни маршрути.

Днес през целия ден интернетът на всички доставчици в града беше спрян под претекст, че има профилактика на предавателните устройства.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране