22.05.2016 | 19:28
Секретарката на Доган поиска предсрочни избори
Без движението не може да се говори за стабилност в държавата...

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, повече известен като “мъжката секретарка на Ахмед Доган”, се обяви за предсрочни избори на състоялия се възпоменателен митинг-събор за възродителния процес в местността “Аязмото” край дуловското село Руйно.

Според Карадайъ централната власт е в криза и “чрез езика на омразата се опитва да прикрива своята некомпетентност и своята немощ”. Карадайъ смята, че управляващите са заложници на една коалиция, която не се приема добре от Европа.

Карадайъ заяви, че в държавата не може да се говори за стабилност без ДПС и не може да има стабилност, когато дори от трибуната на Народното събрание се лее езикът на омразата. Митингът – събор бе посветен на двайсет и седмата годишнина от майските събития по време на т. нар. възродителен процес в Дуловския район. Тогава на демонстрация излизат над 3000 души.

При опит да влязат в Дулово около 200 жители на селата Черник, Вокил, Овен, Окорш и Паисиево са спрени от кордон милиционери и се стига до ръкопашен бой. Със сила са разпръснати и демонстранти в селата Босна, Правда, Искра, Бащино, Дичево, Суходол.

Припомняйки за тези и за други събития от онова време, Карадайъ изрази признателност за оказаното гостоприемство на прокудението от България хора от страна на “Република Турция, изградена от Кемал Ататюрк”, която ги приютява.

“Турция беше изградена на база на ценности, които са ценности и на ДПС, защото Турция беше изградена с ценностите на демокрацията, а темелите на демокрацията са правата и свободите, и от тази гледна точка ние сме признателни на Турция на Кемал Ататюрк”, отбеляза Мустафа Карадайъ.  На митинга дойдоха ръководители на ДПС, народни представители и евродепутати, жители на Дуловския край. В словата си някои от тях използваха и изрази на турски език.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране