04.07.2019 | 22:57
Сексът помага на здравето ти: виж как
Сексът не горял калории, но ние още си го обичаме

Нали знаеш онези странни изследвания, в които се казва, че при секс изразходваш толкова калории, колкото при изяждането на един чийзбургер? Да бе, да! Ново изследване изненадващо откри, че при креватни занимания се горят само 21 калории (Аре. Стига. Бе.) Но (!) сексът все още има неочаквани здравни предимства. Дори да са само психически, пише cosmopolitan.bg.

Подобрява съня

По време на секс се отделят хормоните окситоцин, мелатонин и вазопресин, които гарантират спокойно време върху възглавницата.

Ставаш по-дзен

Оргазмите намаляват нивата на стреса за няколко часа (да, часове, не минути!) като намаляват по чисто химически път състава на кръвта.

Ставаш по-дзен

Оргазмите намаляват нивата на стреса за няколко часа (да, часове, не минути!) като намаляват по чисто химически път състава на кръвта.

Имунитет, бейби!

Хората, които правят веднъж или два пъти седмично имат 30% по-високи нива на имуноглобулин тип А (IgA) от тези, които го карат на сухо, и затова тези, които не се въздържат от секс често пъти не ги хващат никакви грипове.

Изглеждаш по-млад

Изследване, продължило 10 годишни с 3,500 участници показало, че хората, които са правили секс три пъти седмично като цяло изглеждали 7 до 12 пъти по-млади от възрастта си. Експертите не могат да обяснят защо… но пука ли му на някой?

Програмка за стегнат корем и по-мощни оргазми

Мислим, че ти притеглихме погледа. Тайната е да започнеш да правиш докато си на 20 упражнения за тазовите мускули, като по този начин ще постигнеш повече оргазми, хубав корем и никакви болки в гърба. Безплатната програмка Kegel Aerobics ще ти напомня да ги правиш през деня – това са серия от упражнения, които приличат на усилието, когато правиш да се стискаш, когато много ти се пишка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране