13.07.2019 | 21:31
Сензация на „Уимбълдън“: Серина Уилямс си намери майсторката
Румънската Симона Халеп спечели титлата

Бившата №1 в света Симона Халеп не остави шанс на легендата Серина Уилямс във финала на „Уимбълдън“. Румънската тенисистка спечели с 2:0 сета (6:2, 6:2) за по-малко от час игра и грабна първа титла в „Ол Инглънд Клъб“.

Така Халеп, за която това бе дебют в спора за трофея на „Уимбълдън“, стана първата румънка с триумф в него след двата финала на Илие Настасе при мъжете перз 1972 и 1976 г.

Уилямс пък допусна една от най-тежките си загуби и не успя да изравни постижението на великата Маргарет Корт от 24 титли в Големия Шлем.

Огромният брой непредизвикани грешки на Уилямс – цели 25, срещу само 3 от страна на румънката, беше една от основните причини за тежката загуба на Уилямс.

Халеп стартира мощно в срещата и осъществи два пробива, провеждайки с 4:0, което се оказа достатъчно, за да спечели първия сет с 6:2. Румънката, чието участие преди месец беше поставено под въпрос заради контузия в коляното, продължи своя устрем и във втората част. При 2:2 Серина загуби своето подаване и последвалата серия от 4:0 гейма донесе първа титла за Симона Халеп в „Ол Инглънд Клъб“.

След победата Халеп вече е №4 в световната ранглиста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране