17.05.2020 | 18:49
СЕВДА ТВ, КОШЛУК ТВ и ДОМУС ТВ в битка за свободата на словото
Румен Петков предлага на широката общественост да бъде разрешено функционирането на общо, цифром и словом, де юре и де факто, три телевизии

Валери Симеонов 11.02.2020 : „Бих пратил прокуратурата. Навсякъде в целия свят има корупция. А Вие защо не допускате, че може да излезе някой телевизионен водещ? Или смятате, че телевизионните водещи не са корумпирани. Вие сте от Свободна Европа, аз съм от заета Европа сега в момента, хайде чао“.

Асоциацията на европейските журналисти 11.02.2020 : „Далеч от доказани са и днешните обвинения на Валери Симеонов, комуто е удобно да атакува журналисти, скрит зад властовата си позиция и депутатския имунитет.

Бойко Борисов 14.02.2020 : „Абсолютно не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. Една частна телевизия – дали ще пуснат нещо, дали няма да го пуснат, си е тяхна работа, не наша. Зрителят е този, който определя да ги гледа или не. Така че, съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща.

Бойко Борисов 16.05.2020 : Премиерът обясни на репортерката на bTV, че телевизията „дава възможност да се упражняват на негов гръб“. Журналистката на bTV изнерви премиера с въпрос дали е водил в миналото разговори с Васил Божков да стане акционер в „Левски“ „Г-жо, няма на „Божков ТВ“ да се хвана на въпроса. Извинявам се“.

Това са само незначителна част от примерите на опити за натиск върху българските медии. За тези и многото други случаи на терор върху журналисти ще сезирам европейските институции.

Ние от АБВ РАДИКАЛИ предлагаме на широката общественост да бъде разрешено функционирането на общо, цифром и словом, де юре и де факто, три телевизии, като посочвам одобрените: СЕВДА ТВ, КОШЛУК ТВ и ДОМУС ТВ.

Очевидно е, че слугинажът в България може да търпи такъв позор. Но за пореден път ще разчитаме на Европа.

Румен Петков, лидер на партия АБВ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране