12.03.2021 | 9:06
Шефът на лекарския съюз се скъса да хвали здравния министър
Иван Маджаровв все пак призна, че ваксини няма
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се скъса са хвали здравният министър Костадин Ангелов. Първо-нямал отношение към недостига на медицински персонал, второ-правилно прилагал мерките срещу коронавируса и трето – той поемал отговорност. Маджаров все пак призна, че ваксини няма.

Ето какво каза той по БТВ: „Коронавирусът не е заболяване само на възрастните. Има подмладяване на случаите, в които боледуват от коронавирус.

Продължаваме да са обучаваме, при децата заболяването протича по-различно – карат по-лека форма. Все още не сме се справили с борбата с коронавируса, иначе щяхме да празнуваме. Сега имаме повече лаборатории, легла, адаптирана система. Преди една година бяхме изправени пред нещо неизвестно. Кадровият проблем го повтаряме. Той не може да се реши с магическа пръчка от министъра. Прави се достатъчно, за да се посрещне тази криза.

Сега знаем много повече не само властите, но и всички ние като общество. Сегашното поведение на министъра е точно в тази посока. „Ако знаем, че ще вали градушка,  трябва ли да ни заключат насила? Не е решение насила да ни се налагат мерки. Ние не живеем в казарма“.

Електронният регистър, че е натоварен, показва, че той се ползва.  Но, че няма ваксина – няма. Това, че е поставена голяма част от спряната партида ваксини, означава, че проблем няма. Министърът поема своята отговорност“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране