05.04.2020 | 0:14
Шефът на Общинския съвет в Русе размаза Борисов: Той е неадекватен, живее в странен свят! Мисли си, че всички имат къщи в Барселона!
Иво Пазарджиев от ВМРО твърди, че хората в дунавския град вече гладуват

Председателят на общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев разбуни духовете с публикуваното си във фейсбук мнение за извънредното положение у нас. Предлагаме ви текста без никаква намеса.

Извънредното положение не такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!

Тази теза се налага все повече и повече в страни от целия свят, от САЩ на Тръмп до Китай, от Беларус до Швеция и Англия.

А нашето правителство предлага на Парламента да удължи извънредното положение до 13 май, с още цял месец!
Възмутен съм от лековатостта, с която се прави това!

За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска. Премиерът сякаш живее в някакъв друг странен свят; там в неговите очи българите са едни богати и щастливи хора, които пътуват до Бяло море, до Черно море, до Малдивите, имат къщи в Барселона и къде ли не още, а у нас по “построените от него магистрали”, както той се изразява, хората развиват с бесни темпове икономиката, въобще “невиждан растеж”, за пример на целия свят.

За съжаление, богатите хора са една малка част от живеещите в София, а, както знаем, София не е България!

Ситуацията в страната далеч не такава, каквато я вижда премиерът. В градове като Русе хората остават без работа, а бизнесът изнемогва и издъхва.

Безработните стават все повече. Хората обедняват и пред тях възникват екзистенциални проблеми за самото им оцеляване и съществуване – на тях, на родителите им, на децата им.

Ежедневно ми пишат хора, които са останали без работа и препитание. Те нямат никакви доходи, а трябва да осигурят прехраната на семействата си.

Тъжно ми е да го кажа, но в Община Русе една от най-коментираните теми е… повишаване на капацитета на социалната трапезария, за да има повече храна за гладни хора.

В нашия град вече има глад!

За разлика от другите европейски държави, в България няма никаква подкрепа нито за обикновения човек, нито за бизнеса, нито за образованието, нито за културата, нито за здравето, за нищо. Мярката 60/40 е толкова цинична, колкото и изказването на генерал-лейтенант д-р инж. Борисов, с което призова работодателите да си продадат автомобилите, за да плащат заплати.

Искрено се надявах, че след Великден хората ще започнат да се връщат към нормалния ритъм на живот.

Вече всички български граждани, според мен, са достатъчно предпазливи, а някои антиепидемични мерки може да продължат, но определено икономиката ТРЯБВА да работи!

Завършвам с надеждата правителството и депутатите все пак да осъзнаят, че в България хората нямат заделени пари настрани, с които да преживеят, няма събрана “тлъстинка” по впечатляващия израз на Борисов, а имат… кредити, които трябва да обслужват, а не могат, защото не получават пари, понеже не ходят на работа заради извънредното положение.

Бог да пази България!

6 коментара

  1. Благо каза:

    Земята, селата, махаличките пустеят. Ние се пъпчем в градовете и чакаме помощи отвън? Прародителите ни чакали ли са царя да им отпуска пенсия или заплата, или социална помощ, или да им налива в канчетата безплатна супа? Я да си хващаме пътя и се върнем при земята! Паважът и асфалтът хляб не дават, нито мляко, нито месо, нито вино, нито здраве и сили, нито щастие и веселие! България има всичко, което душа ти иска, за да сме всички богати и щастливи! Изглежда само души не са ни останали, та само се драчим помежду си и търсим виновни за мизерията си! Мизерията и щастието идват отвътре, не отвън! Който живее в мизерия е мързеливец! Не му се мисли, не му се работи, чака на държава и политици!

  2. боко каза:

    Направил е Боко на 1 стотинка, на дребно

  3. Кралич каза:

    Много точен анализ!

  4. Един Българин каза:

    Много добре го е казал,но едва ли ще го чуят ония охранени дерибейове…..

  5. Петър Петров каза:

    Да го набиваме постояно на тъпото но вмро го подържат а председатела на Русенския парламеннт е от вмро що правим

  6. Валентин Ангелов каза:

    Набивайте го постоянно на Идиота от Банкя.По скоро да го изметем , този Психически болен Изрод.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране