12.10.2020 | 11:54
Шефът на „Пирогов“: Всички с маски и в офисите
Ако това продължава, Европа ще ни сложи в червения списък и ще се ограничат пътуванията

„Апелирам всички, които отричат коронавируса и не вярват, да обяснят ясно, защо не вярват и да дадат доказателства. Ръстът миналата седмица беше 23 на 100 000, а сега е 40 на 100 000 на седмична база. Ако това продължава, Европа ще ни сложи в червения списък и ще се ограничат пътуванията. Ако хората, спазваха мерките и носеха маски, болните щяха да са наполовина по-малко.“

Това заяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред bTV.

„Ние имаме едни от най-свободните мерки, но ако продължава ръста на болните, ще трябва да се предприемат нови мерки“, каза още проф. Балтов. той изтъкна, че заразяването в училищата не е било вътре, а отвън, защото повечето хора са се върнали от почивки.

Тази и следващата седмица ще се реши според тенденцията и ръста на заболелите, какви мерки да се предложат още. Очаквам до 30 000 болни до края на месеца“, каза още проф. Балтов.

44 са интубираните пациенти в „Пирогов“ в момента. Проф. Балтов обясни, че възстановяването на интубирани пациенти е много трудно, само 15% оздравяват напълно.

Според проф. Балтов над 450 човека работят в спешно отделение на болница „Пирогов“. Хората на първа линия са в covid отделения и работят по 12 часа с предпазни екипи. Той коментира и състоянието на жените при катастрофата край Лесово. То било стабилно, като им предстоят оперативни лечения предвид счупванията им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране