15.08.2015 | 21:19
Шест семейства от Сливо поле в траур
Седем деца загубиха родители в катастрофата в Германия

Всички пътници на катастрофиралия в Германия микробус, в който загинаха шестима души, са от русенското село Сливо поле. Те са пътували за работа в Германия. Седем деца остават сираци, а за двама от загиналите, това пътуване всъщност е било начало на общ живот – готвели са се за годеж.

„Трагедия е, горе всички плачат. От снощи никой не спи”, разказа Наско Стефанов от Сливо поле пред БНТ.

Според него пътуването е трябвало да донесе надежда и радост за много хора. Част от тях отивали при семействата си в Германия, други тръгнали за работа, за да могат да изхранват децата си. Катастрофата сложила карай и на една любов. 18-годишен младеж, който от 12 години живее със семейството си в Германия, дошъл до България, за да отведе любимата си.

След катастрофата едно момченце и едно момиченце остават пълни сираци. „Мъжът почина преди 2 години от болест, остави 2 деца. И сега и съпругата му при катастрофата почина. Тези деца сега баба и дядо ще ги изгледат”, разказва съселянинът им Иван Огнянов.

Наско Стефанов говорил с брата на шофьора на буса. Снощи, след катастрофата, те се чули по телефона – младият мъж бил в шок. И не му казвали какво се е случило с другите.

Хората от русенския квартал “Селеметя” казват, че от тук почти всеки ден потегляли бусчета с работници за чужбина. И днес трябвало да тръгнат, но се отказали, притеснени от лошите новини. Част от роднините още през нощта са заминали за Германия – за да се видят с близките си или да приберат мъртвите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране