03.01.2018 | 0:01
Шменти-къдели за Годината на председателството
Трето око

Преписваме част от интервю с астроложка, за да сме в крак с времето. Най-добрият приятел на поданика с билетче за търкане е врачката.

***

Агенция „Фокус“: Подходяща ли е следващата година за сключване на брак и раждане на деца?

Ива Иванова, астролог: Според китайската религиозно-философска система в този период се раждат деца, които са с небесни покровители и имат невероятни таланти и невероятни възможности за реализация в живота. Абсолютна забрана за сключване на брак има между 6 октомври и 16 ноември, защото по това време Венера е ретроградна, а тя отговаря за тази дейност от човешкия живот. Иначе в началото на годината – от 20 януари до 10 февруари, е подходящо да се сключи брак, който се основава на силно приятелство и взаимно уважение. А браковете, които са по-скоро икономически съюз и взаимна изгода, ще се сключват през април. От 20 май до 15 юни ще се сключват най-здравите бракове като на нашите прабаби и прадядовци. След 10 септември ще бъдат сключвани онези съюзи, които са основани най-вече на страст и се отличават с диви сцени на ревност, поради което най-често са нетрайни.

АФ: Кои ще бъдат най-рисковите периоди от годината, в които хората трябва да бъдат по-внимателни?

ИИ: През 2018 г. Меркурий ще бъде ретрограден в периодите 3 март – 15 април, 26 юли – 19 август и 17 ноември – 7 декември. Това е времето, в което имаме затруднения с общуването, както и затруднения с разбиране на писмени документи, с организацията, с уговорки и договори, с интернет, телефони, антени, връзки и всякакви електронни работи, както и с авиацията. Но пък за сметка на това е невероятен период за поетично творчество. Този период е време, в което трябва да се освободим от ненужната информация и да направим място за нова. Имаме един отрязък от време, в който Марс ще бъде ретрограден – от 27 юни до 28 август, като на 14 август е и един малко по-особен момент, защото от Водолей влиза в Козирог и това е миг, в който могат да се променят обществени договори, държавни граници и изобщо всичко, което е свързано със световни работи. Но пък човек може да промени и това накъде иска да върви и къде да влага енергията си – по изключение съдбата ни дава възможност да направим промяна в посоката, в която искаме да се движим.

АФ: Може ли да се направи прогноза каква ще бъде следващата година за България?

ИИ: На 20 декември започва един нов цикъл – Сатурнов, който ще трае 30 години. Той ще бъде свързан с разрушаване на стари и вредни практики, както и с много преживявания за народа – и добри, и лоши. Българският народ има невероятно чувство за това какво е правилно и какво е грешно. Към края на годината ще има събития, които ще определят накъде ще се развива страната ни във финансовата област. Малко по-нататък – към 2020 г., ще се види накъде ще се развиват нещата, свързани с общуването с другите – кой е приятел, кой братовчед, кой гледа за интересите на народа и кой не. До 1947 г. (Коя? – б.р.) ще се види какъв ще е резултатът от всичко това. Но определено има възможност да се променят нещата, включително да стане ясно кой от управляващите какво иска от нас. Другото по-интересно е възможност да предложим на света философия за развитието на човечеството и начина, по който да се промени парадигмата на науката – медицина, физика, лингвистика и т.н. Един от начините е например да се приеме за официален българският календар. Тук никой нищо не казва, но поне от 20 г. се предлага на ООН да приеме нашия календар за световен, защото примерно в България датата е една, а в Турция, която е по лунния календар, е съвсем друга. И е малко трудно да се разбереш с хора, които измерват времето по различен начин. Това са дребни подробности, които обаче влияят много бурно. До 2027 г. ще имаме възможност да дадем акъл на света – да им покажем кое е важно и кое не е, кое е морално и кое не е. Така че има светлина в края на тунела. Но това са процеси, които се случват бавно, затова трябва да бъдем търпеливи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране