29.07.2020 | 16:58
Шофьорът на черния джип: Бях спрян и нападнат от протестиращи
Това ли е начинът? Да разбивате колите на хората?!, пише Халед Мохи

Шофьорът на черния джип от инцидента на снощния протест коментира случилото се днес в профила в социалната мрежа „Фейсбук“.

След като вчера вечерта той се опита да премине през протестиращи и бе спрян, днес Халед Мохи пише, че е бил спрян и нападнат от протестиращи, които изскочили на пътното платно на отворен за движение път.

„Вчера 28-и юли, движейки се по бул. „Цар Освободител” в посока бул. „Васил Левски” с личния си автомобил, бях спрян и нападнат от група протестиращи, които изскочиха на пътното платно.

Държа да отбележа, че ПЪТЯТ БЕШЕ ОТВОРЕН, НЯМАШЕ ОГРАЖДАНИЯ ИЛИ ЗНАК ЗАБРАНЕНО ПРЕМИНАВАНЕТО“, пише той във Фейсбук. Разказът му продължава така:

„Тълпа от хора беше запушила пътя към Орлов мост, исках да избегна контакт с протестиращите, единственият свободен път беше надясно по бул. „Васил Левски”, накъдето тръгнах да завивам, но пред автомобила скочиха хора, аз спрях, около мен се събраха група протестиращи, които започнаха да удрят по колата, да ме обиждат и отправят заплахи. При така възникналата ситуация, реших да се изтегля с колата назад, за да се спася. В този момент се чу вик, момче от тълпата предяви претенция, че докато съм извършвал маневрата съм минал, с колата, през крака му.

АЗ НИТО ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО, НИТО УСЕТИХ ДА СЪМ МИНАЛ ВЪРХУ НЕЩО С КОЛАТА.

ВИЖДА СЕ ЯСНО НА ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ КАК СИ ДРЪПНА КРАКА КОГАТО ТРЪГНАХ НА ЗАДЕН ХОД!

Благодарение на бързата реакция на органите на реда съм жив и здрав, хората бяха отдалечени от автомобилът.

С момчето предявило претенция, че съм му минал по стъпалото, стиснахме ръце пред всички без претенции от двете страни, но аз продължавах да бъда блокиран от протестиращите.

ПРОБИТЕ ОТ КАТ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ БЯХА ОТРИЦАТЕЛНИ, ДОКУМЕНТАЛНО СЪМ РЕДОВЕН.

Бях задържан и обграден от протестиращите против моята воля близо 4 ч., без да съм виновен или нарушил закона. През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство.

Аз винаги съм бил и ще бъда на страната на справедливостта, за която се борят уж протестиращите. Но нека да попитам това ли е начинът за протест?!

Да разбивате колите на хората?!

Нали са мирни протести?!

След като искате справедливост, защо се лъже, че съм прегазил човек, а реално не съм, доказано от органите на реда и камерите?!

Промяната няма да дойде, докато не разберем, че само всеки със своя личен пример може да я доведе.

Това за мен беше чист цирк.

ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕШЕ НЕДОСТОЙНО И НЕ ОТИВА НА ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ!

Аз подадох жалба за обидите, за заплахите и за щетите по колата ми.

Правата са ми нарушени и след всичко прочетено в социалните мрежи, се притеснявам за живота си.

Искам още един път да благодаря на всички, които ме подкрепиха и на органите на реда за професионално свършената работа.“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране