27.06.2020 | 20:32
Ще глобят ли Кошлуков за неносене на маска в СЕМ?
Шефът на БНТ демонстративно не спазва мерките на НОЩ

Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков трябва да бъде санкциониран минимум с 300 лева за това, че при посещението си в Съвета за електронни медии (СЕМ) на 24 юни т.г., където бе изслушан в продължение на близо 2 часа за ситуацията около предаването “Вяра и общество”, той се появи без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата”, заявяват от сдружение “Православна младеж – Света Петка Търновска”.

С това свое поведение г-н Емил Кошлуков наруши въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки и следва да бъде санкциониран от Столичната регионална здравна инспекция, посочват от сдружение “Православна младеж – Света Петка Търновска”.

Видеозаписът от изслушването на Кошлуков пред медийния регулатор е качен на сайта на БНТ и на него ясно се вижда, че шефът на обществената телевизия въобще не се съобразява със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, съгласно която всички граждани, които се намират в закрити обществени места, са длъжни да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата.

Най-скандалното е, че след продължителното изслушване в СЕМ във връзка с напрежението около предаването “Вяра и общество” с водещ Горан Благоев, генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков даде и голям брифинг за многобройните журналисти, изпратени да отразят събитието, като се появи пред представителите на медиите също така без каквато и да е предпазна маска, а и не спазваше по време на изявлението си задължителната санитарна дистанция от минимум 1.50 или 2 метра, отбелязват от православното сдружение.

Убедени сме, Столичната РЗИ ще бъде безкомпромисна към нарушенията на въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки, извършени от генералния директор на БНТ – Емил Кошлуков, тъй като безотговорното му поведение неглижира на практика и усилията и всеотдайността на всички български лекари и здравни работници, които вече месеци наред се борят с коронавируса, изтъкват от сдружение “Православна младеж – Света Петка Търновска”. Ще настояваме г-н Кошлуков да се извини за поведението си и от екрана на БНТ – телевизията, която се издържа изцяло от българския данъкоплатец, подчертават от младежкото православно сдружение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране