27.10.2015 | 17:12
Сидеров е продукт на ДПС
Атакистът умишлено е търсил провокация още с нахлуването си в НАТФИЗ

От 25 години постоянно наблюдаваме драми и циркове, с които много лидери и формации се опитват да се задържат в политическото пространство. Не мисля, че случилото се с Волен Сидеров е случайно. Убеден съм, че това е част от сценария направен от хората, които поддържат стратегията на Волен Сидеров. Това коментира в ефира на Нова телевизия бившият заместник-председател на Движението за права и свободи (ДПС) Осман Октай, който е бил 11 години ръководил и на предизборния щаб на партията.

Той коментира, че атакистът умишлено е търсил провокация още с нахлуването си в НАТФИЗ, но там нищо не се е случило. После полицията извела Сидеров и много удобно го открила за крошето на човека, който бил с подобни дрехи на полицай. По думите му Сидеров търсел общественото внимание точно преди и във вечерта на изборите. Октай зададе въпроса защо активистите на “Атака” не са пред телевизията, тъй като преди него гост в ефира на Нова бе Камен Попов човекът, ударил Сидеров.

Бившият дългогодишен стратег на ДПС посочи още, че Сидеров умишлено е изведен на политическата сцена през 2005 година, за да замаскира слабостта на ДПС и Ахмед Доган тогава.

“Изборите се правят с провокации и емоции, не с програми”, каза Октай. По думите му Нова телевизия е имала шанса репортер и оператор да са на мястото на събитието-“сценаристите не искаха да се вижда това”. Октай коментира, че “нищо няма да се случи” с имунитета на Сидеров. “Ако трябваше да бъде озаптен, това щеше да се случи след нападението му над молещи се пред джамията “Баня Башъ“ в столицата”, изтъкна бившият деец на ДПС.

Той коментира, че движението е в тежка криза и губи много от гласовете на етнически турци като ги компенсира с цигански гласове. “Когато е извън властта, ДПС постоянно търси провокации, за да покаже как без него не може да се управлява. То действа на принципа, че е част от управлението – подкрепя всяко управленско решение, което му е изгодно, за да изглежда премиерът Бойко Борисов слаб”, коментира Октай. По думите му в Североизточна България ДПС едвам намерили образовани хора, които да се кандидатират за кметове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране